Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geel viert Dag van de Trage Weg met gloednieuwe wandeling en straatnaamborden

Op zaterdag 14 oktober lanceert Geel een nieuwe 10 000 stappenwandeling langs trage wegen in het centrum. Afgelopen week kreeg een aantal trage wegen in het stadscentrum bewegwijzering. Drie hiervan hebben voortaan zelfs een bordje met hun eigen straatnaam.

Op 14 en 15 oktober vindt de Dag van de Trage Weg plaats: dé ‘opendeurdag’ voor alle trage wegen in België. Trage wegen zijn weggetjes, paden of verbindingen die in de eerste plaats bedoeld zijn voor wandelaars en fietsers. Om de Dag van de Trage Weg te vieren, zetten ieder jaar heel wat lokale besturen, werkgroepen en organisaties activiteiten op poten. Ook Geel doet hier aan mee.

Gloednieuwe centrumwandeling

Op zaterdag 14 oktober om 13.45 uur vindt de officiële opening van de nieuwe 10 000 stappenwandeling langs trage wegen in het stadscentrum plaats. Iedereen is welkom om dit bij te wonen. De start van de wandeling en de opening vinden plaats aan het infokantoor van dienst toerisme & stadsanimatie (Markt 1).

Van 14 tot 16 uur is het mogelijk om de tocht voor de eerste keer in te wandelen. Onderweg komen deelnemers weetjes over de namen van de paadjes en speciale planten tegen. Nadien blijft de wandeling natuurlijk ook nog beschikbaar om volop te ontdekken.

De nieuwe wandeling kadert in de 10 000 stappen-campagne van het Vlaams instituut Gezond leven en Sport Vlaanderen. Onderzoek wijst uit dat 10 000 stappen per dag de gezondheid verbetert bij volwassenen. Dienst sport zorgde daarom bij de start van de campagne in 2021 al voor stappensignalisatie in het straatbeeld. De route van de nieuwe wandeling wordt aangegeven met bewegwijzering in de huisstijl van de 10 000 stappen-campagne.

Bewegwijzering voor trage wegen

Dankzij trage wegen komen wandelaars en fietsers een stuk dichter bij de natuur, het landschap en de omgeving. De beste manier om trage wegen te behouden en te waarderen is door ze veel te gebruiken. De nieuwe bewegwijzering bij de trage wegen in het stadscentrum brengt ze extra onder de aandacht.

Een aantal trage wegen in het centrum die (nog) geen naam hebben, kregen algemene bordjes in de vorm van een ruit. Drie trage wegen die wel al een naam hebben, Meerhoutsevoetweg, Kleinhoefpad en Zeggelooppad, gaf de stad een eigen straatnaambord. Momenteel hebben nog maar een klein aantal trage wegen in Geel een bordje gekregen. Dit breidt de stad in de toekomst verder uit.

Deel dit artikel